Crypto-marktvoorspelling: W/C 2 november 2020

Crypto-marktvoorspelling: W/C 2 november 2020

Een gecureerd wekelijks overzicht van vooruitstrevend crypto-nieuws dat er toe doet. Deze week gaat de Bitcoin-prijs verder omhoog naarmate het marktaandeel van BTC groeit en de altcoins vervagen.

Deze week steeg de Bitcoin-prijs in de crypto-markten terwijl de prijzen Bitcoin Future in de rest van de digitale tokenruimte haperden. De Bitcoin-prijs steeg ~5% in de afgelopen week en handelt nu in de buurt van het USD14.000 niveau. BTC is nu meer dan 90% gestegen voor het jaar en bereikt niveaus die sinds januari 2018 niet meer gezien zijn.

Tegelijkertijd daalde de Ethereumprijs met 4% en de Ripple Price met 5%. De totale crypto-marktcap steeg met ~2% voor de week met een Bitcoin-dominantie van nu 64%.

Tijdens een interview met Yahoo finance op 28 oktober beschreef de legendarische hedgefondsinvesteerder Raoul Pal Bitcoin als de „beste handel die hij ooit heeft gevonden“ en de „meest ongerepte reserve ter wereld“. De beoordeling van Pal wordt ondersteund door een recente periode van topprestaties. BTC stijgt niet alleen in US-dollar termen, het is uitgebroken ten opzichte van de EUR, GBP, AUD, het speciale trekkingsrecht (XDR) van het IMF, en rivaliserende reserve-activum Goud.

In een beleggersbericht dat op 23 oktober werd uitgebracht, zei JP Morgan – de grootste bank in de VS qua totale activa – dat Bitcoin op de lange termijn een „aanzienlijke“ opwaartse trend heeft, omdat het beter concurreert met goud als alternatieve valuta. Suggereert dat met de millennia die in de komende decennia de belangrijkste marktdeelnemer zullen worden, hun voorkeur voor Bitcoin boven goud de cryptokalender op succes zou moeten zetten. De bank voegt hieraan toe dat „zelfs een bescheiden verdringen van goud als ‚alternatieve‘ valuta op de langere termijn een verdubbeling of verdrievoudiging van de Bitcoin-prijs zou betekenen“.

Op de kortere termijn slaagt de Bitcoin tegen wat Raoul Pal beschrijft als een wereldwijde economische „dode patch“. In de VS ontbreekt het aan een fiscale stimulans en de Europese economie lijkt het risico te lopen op een nieuwe economische vertraging, aangezien grootschalige lockdowns op het punt staan om terug te keren naar de grote economieën.

Wereldwijd nemen de gevallen van het Coronavirus weer toe, de economieën sluiten af en de regeringen worden geconfronteerd met weinig andere opties dan het leveren van enorme fiscale stimuleringsprogramma’s. Dit zal neerkomen op meer geldafdruk, waardoor fiatvaluta’s over de hele linie zullen worden gedevalueerd, wat de aantrekkingskracht van vaste voorraden en schaarse activa zoals Bitcoin en goud zal doen toenemen.

Binnen de crypto-markten draait het geld terug van altcoins naar BTC“ zegt Kelvin Koh, een algemene partner van de Spartaanse Groep. Typisch, na grote hoogseizoencycli, zoals die van de defi token ruimte in de zomer van 2020, heeft het kapitaal de neiging om terug te stromen naar BTC als handelaren proberen om de winst te consolideren. De Defi Pulse index, die een marktcap-gewogen index is van toonaangevende Defi native tokens inclusief LEND, YFI, COMP en SNX is in de laatste 30 dagen met 39% gedaald. In dezelfde periode is de prijs van Bitcoin met ~30% gestegen.
Crypto nieuws voor de komende week

2 november – FTX beurs lanceert aandelenhandel

Crypto exchange FTX heeft aangekondigd dat het samenwerkt met CM-Equity, een gereguleerde Duitse financiële instelling, om gemerkte versies van populaire aandelen zoals Tesla (TSLA) aan te bieden. De spotmunten worden gedekt door aandelen van Tesla die door CM-Equity worden bewaard en kunnen desgewenst met CM-Equity worden teruggekocht voor de onderliggende aandelen. Handelaren zullen niveau 2 KYC op FTX moeten doorlopen en KYC en compliance vereisten aan CM-Equity moeten voorleggen.

Crypto.com zal het proces van het afwikkelen van zijn inheemse MCO-munt beginnen door gebruikers te vragen deze te ruilen voor CRO-munten. De ruil is onderdeel van een beweging waarbij het Crypto.com ecosysteem wordt gestroomlijnd tot het gebruik van één token (CRO) met gecombineerde functionaliteit. De Crypto.com App zal alle technische vereisten behandelen tijdens het MCO swap proces.