LSE-verhandelde modus keurt Bitcoin goed als reservemiddel.

Fintech bedrijf Mode is genoteerd aan de London Stock Exchange en is het eerste beursgenoteerde bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat belangrijke Bitcoin-holdings aankondigt.

Mode, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fintech, zal tot 10% van de schatkist in Bitcoin houden.
Het wordt het eerste beursgenoteerde Britse bedrijf dat belangrijke Bitcoin-holdings aankondigt.
Mode sluit zich aan bij een groeiend aantal publieke bedrijven, waaronder Microstrategy en Square, die aanzienlijke investeringen doen in Bitcoin.

UK fintech Mode Global Holdings kondigde vandaag aan dat het tot tien procent van zijn treasuryreserves in Bitcoin zal aanhouden. Door de aankoop van cryptokronen is Mode het eerste beursgenoteerde bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat belangrijke Bitcoin-holdings aankondigt.

Mode sluit zich aan bij een groeiend aantal beursgenoteerde bedrijven die onlangs aanzienlijke investeringen in Bitcoin aankondigden, waaronder de Amerikaanse softwaregigant MicroStrategy en het betalingsverwerkingsplatform Square.

Download de Decrypt App.

Ontvang onze app voor het topnieuws en de beste functies binnen handbereik. Probeer als eerste de Decrypt Token en nog veel meer.

Mode, die een Bitcoin-bankier-app heeft gebouwd, was eerder deze maand genoteerd aan de beurs van Londen. Het zei dat de Bitcoin-toewijzing deel uitmaakt van een langetermijnstrategie om de activa van beleggers te beschermen tegen valutadeficiëntie.

„Geconfronteerd met de uitdagingen van COVID en met de Britse rentetarieven op het laagste niveau in de 326-jarige geschiedenis van de Bank of England, is ons vertrouwen in de langetermijnwaarde van Bitcoin alleen maar toegenomen,“ zei Jonathan Rowland, Executive Chairman bij Mode, in een verklaring. „We geloven echt dat Bitcoin een instrument is voor financiële empowerment en dat investeerders via Mode kunnen worden blootgesteld aan deze zeer aantrekkelijke activaklasse door middel van een beursgenoteerd bedrijf dat zich volledig aan de regels houdt“.

Mode haalde £7.5 miljoen op op de eerste dag van de handel op de London Stock Exchange. Het marktplafond van het bedrijf bedraagt momenteel £36.64 miljoen ($46.9 miljoen).

Om haar visie te ondersteunen heeft het bedrijf een mobiele bankapplicatie gebouwd die mensen in staat stelt om gemakkelijk Bitcoin te kopen, te verkopen en vast te houden, terwijl ze inkomsten uit hun investering genereren.

Bitcoin
6,7 miljard dollar in Bitcoin wordt nu vastgehouden door overheidsbedrijven.
Meer dan 6,7 miljard dollar van Bitcoin is nu in handen van overheidsbedrijven, waaronder de Amerikaanse softwaregigant MicroStrategy; vermogensbeheerder Galaxy Digital, en Jack Dorsey’s betalingsverwerkingsplatform, Square, ac…

Microstrategie haalde vorige maand de krantenkoppen over de hele wereld toen het bedrijf $425 miljoen aan Bitcoin kocht. De beslissing werd geïnterpreteerd als een cruciale stempel van institutionele goedkeuring in de cryptocrisis als een volwassen, veilige haven.

De trend suggereert dat overheidsbedrijven niet langer wars zijn van Bitcoin als een hedge in een steeds onzekerder wordende economie.