Twitter CEO Jack Dorsey geeft toe: I Only Own Bitcoin, It Is Direct Activism

Twitter CEO Jack Dorsey is het niet eens met de opmerkingen van Coinbase CEO Brian Armstrong dat de uitwisseling „apolitieke“ standpunten moet handhaven.

Twitter CEO Jack Dorsey heeft openlijk kritiek geuit op Coinbase CEO Brian Armstrong na een recente controversiële post waarin hij de werknemers van de uitwisseling aanspoort om duidelijk te sturen vanuit politieke discussies. Dorsey is echter van mening dat het hele doel van het cryptocurrencyveld sociaal activisme is.

Armstrong benadrukt de kernmissie van de Muntenbasis

In een bericht dat tijdens het weekend werd gedeeld, schetste Armstrong dat 2020 al een uitdagend jaar is geweest. De komende presidentsverkiezingen in de VS trekken ook massaal de aandacht, wat personen en bedrijven zou kunnen afleiden.

Daarom is hij van mening dat Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocentrale, zich moet blijven richten op de „missie“ en moet spelen als een „kampioensteam“. Dit betekent dat elke teamgenoot „bereid moet zijn om offers te brengen“ voor het grotere goed.

Sommige van die offers betekenen voor het bedrijf dat het niet „moet pleiten voor bepaalde zaken of kandidaten intern die geen verband houden met onze missie, omdat het een afleiding is“.

Armstrong heeft samengevat dat medewerkers van het bedrijf niet „intern moeten debatteren over oorzaken of politieke kandidaten.“

„Ik wil dat Coinbase zich richt op het bereiken van zijn missie, omdat ik geloof dat dit de manier is waarop we de grootste impact op de wereld kunnen hebben.“ – Armstrong voegde eraan toe.

Jack Dorsey is het er niet mee eens

De post van Armstrong trok de aandacht van de gemeenschap, zoals sommigen het ermee eens waren, en sommigen niet. Twitter CEO Jack Dorsey was van de groep die zich publiekelijk verzette tegen Armstrong’s standpunten.

Hij stelde dat Bitcoin (ook wel een crypto genoemd) „een direct activisme is tegen het oncontroleerbare en uitsluitende financiële systeem, dat zo’n groot deel van onze samenleving negatief beïnvloedt“. Dorsey merkte ook op dat de volksuitwisseling dergelijke zaken niet mag negeren, omdat dit klanten zou kunnen achterlaten:

Het is het vermelden waard dat Dorsey ook kritiek kreeg op zijn tweet. Mike Solana, VP van VC Founders Fund, zei dat het „zo vreemd“ is dat een persoon in Dorsey’s positie „zich zou verzetten tegen een bedrijfstrend uit de buurt van polariserende politieke uitspraken en dramatische vertoningen van cultuuroorlogsverkiezingen“.

Dorsey verduidelijkt: Ik bezit alleen Bitcoin

Een andere discussie die begon nog voor de bovengenoemde controverse had de populaire cryptocommentator Udi Wertheimer die zich afvroeg of Dorsey wel ETH-munten had gekocht.

De CEO van Twitter weerlegde echter snel de veronderstellingen en schetste dat hij „alleen Bitcoin“ heeft gekocht.

Dorsey is al heel lang een voorstander van BTC. Zijn persoonlijke Twitter-profiel toont nog steeds slechts één kenmerk – Bitcoin. Bovendien beweerde hij onlangs dat blockchain en de primaire cryptocurrency de toekomst van Twitter zijn.